O klubu

Nogometna priča NK Ravnica počinje 1936. godine, kada je osnovan NK Tekstilac u sklopu sportskog društva “Tekstilac”. Neki od istaknutih osnivača bili su Ivan Kovačić, Janko Kostanjčar, Dragutin Miškec, Mijo Čaklović, Zvonko Preda.

Prvi javni nastup bila je nogometna utakmica sa “Pekarskim športskim klubom” 13. rujna 1936. godine. Značajniji rezultati u povijesti Tekstilca su: plasman u šesnaestinu finala Jugokupa 1951., pobjednik prvenstva tekstilnih radnika Jugoslavije 1958./1959., prvak Zagrebačke zone 1958./1959., te plasman u 4. HNL-u.

27. srpnja 2016. klub okreće novu stranicu.

Održana je skupština NK Tekstilac nakon koje dolazi do promjene vodstva kluba te se stvaraju mogućnosti za ulazak sponzora koji su spremni financijski i organizacijski podržati klub. 

Klub tada mijenja ime u NK Ravnice i ambiciozno kreće u nove pobjede!

Ulažu se znatna sredstva u sanaciju gubitaka akumuliranih u prošlosti te se u kratkom razdoblju potpuno obnavljaju klupske prostorije i svlačionice. Godine 2021. uz glavni teren, napravljen je novi, moderni teren sa umjetnom travom koji je bio nužan za kvalitetno izvođenje treninga, pogotovo u zimskim mjesecima.

Dogovorom sa sponzorima i donatorima osiguravaju se dodatna dugoročna sredstva potrebna za stabilno poslovanje i realizaciju planiranih infrastrukturnih projekata.

Rezultati su ubrzo postali vidljivi kada je klub u razdoblju od 4 sezone napredovao od 6. ranga hrvatskog nogometa sve do 3. HNL u kojoj se trenutno natječe! Na tom putu klub je osvojio naslov 2.ZNL (2017./2018), u sezoni 2018./2019. smo vice-prvaci 1.ZNL, a godinu kasnije osvajamo prvo mjesto i ostvarujemo plasman u 4.HNL. Odmah u prvoj sezoni u 4.HNL klub završava prvenstvo na prvom mjestu te osvaja ulaznicu u 3.HNL.

Klub je imao nevjerojatan niz od 50 uzastopnih ligaških utakmica bez poraza koji se protezao od sezone 2018./2019. (1. ZNL) pa sve do utakmice u 3.HNL protiv Stubice 2.5.2021. u kojoj je niz prekinut porazom 0:1. 

Trenutno u klubu trenira preko 300 nogometaša u 11 dobnih kategorija.

Misija

Svakom članu našeg kluba pružamo maksimalnu podršku i instrukcije u tehničkom, taktičkom, fizičkom, psihološkom i socijalnom aspektu igre kako bi u potpunosti iskoristio svoj atletski potencijal.

Obvezujemo se pratiti i učiniti maksimalan napor kako bi svako dijete ispunjavalo svoje školske obveze te ih motiviramo da teže ka višem stupnju akademske naobrazbe.

Vizija

Stvoriti centar sportske i akademske izvrsnosti koji će osigurati djeci mogućnost treniranja u vrhunskom okruženju te postati ponos lokalne zajednice

Naše vrijednosti

Integritet – Poštenje, obazrivost i visoke moralne vrijednosti sastavni su dio naše svakodnevnice i svih nas u klubu

Zajedništvo – u suradnji sa svim našim sponzorima težimo biti pozitivan primjer zajedništva i suradnje.

Odgovornost pojedinca – svi uključeni u naš klub moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i biti primjer mlađima jer igraju veliku ulogu u ostvarenju zajedničkih ciljeva

Edukacija uma, duha i tijela – moramo biti predani u edukaciji uma, duha i tijela te svjesni da je to jedini ispravni put u razvoju naše djece.

Natjecateljski duh – koristit ćemo naš natjecateljski i sportski duh koji razvijamo kroz timsku igru da u životu dajemo najbolje kako bi postigli najviše.

Biti ponosan član NK Ravnice – želimo da naša djeca, roditelji, sponzori i partneri budu ponosni na sve što zajednički činimo jedni za druge i za našu zajednicu. Tako ćemo stvoriti jaku i ponosnu grupu članova koji će pomagati budućim naraštajima djece – našoj budućnosti!

Trenutno u klubu redovito trenira 11 dobnih kategorija uključujući i seniore koji se natječu u 1. Zagrebačkoj ligi